Cum afecteaza culorile vanzarea online

Cum afecteaza culorile vanzarea online

De-a lungul timpului, au fost numeroase discutii si ipoteze despre modul in care culorile determina un anumit comportament de cumparare, insa este sigur  ca modul in care un consumator reactioneaza la o anume culoare este influentat si de experientele sale personale, care l-au format intr-un anume mod si care genereaza acum o anume reactie. Si in branding, de exemplu, studiile au demonstrat ca modul in care consumatorii considera ca acea culoare se potriveste tipului de produs pare a fi mai important decat culoarea in sine. In ceea ce priveste sexul si reactia la diferite culori, studiile au demonstrat ca exista o legatura; astfel,studiul lui Joe Hallock “Colour Assignments” arata ca barbatii prefera preponderent albastrul si negrul, iar femeile prefera o paleta mai vasta de culori cum ar fi albastrul, violet, rosu sau verde.In ce priveste perceptia culorii si a nuantelor , barbatii prefera majoritar culorile pline, clare, simple, in timp ce femeilor le plac nuantele, umbrele si jocurile de culori.

Reprezentari si semnificatii generale ale culorilor:

  • Rosu - reprezinta o culoare internationala de “Cumparare”, reflecta emotii precum dorinta, pasiune, furie,  este folosita pentru a atrage atentia asupra unui mesaj specific. Este culoarea puterii si cea mai populara culoare in marketing.
  • Orange -  poate exprima ideea de energie, fun si cool.  Este folosita ca si culoare a sexualitatii si creativitatii si este asociata cu permisivitatea/affordability.
  • Purpuriu sau violet - sunt culori subiective, pot fi iubite sau urate deopotriva. Pot fi asociate cu ideea de noblete, fiind culori “regale”. Pot transmite ideea de eleganta si prestigiu materialelor de marketing.
  • Albastru - pare a fi o culoare preferata pentru vanzare, indifferent de cultura sau mediu.Este culoarea comunicarii, albastru deschis duce catre fantezie, albastru inchis catre autoritate si putere. Albastrul inpira incredere, liniste si pace.
  • Verde - Este  culoare pasiva, relaxanta, duce cu gandul catre natura, verdeata, liniste; nu este o culoare stimulanta. Este calda, o culoare care invita si face consumatorul sa se simta placut.  Verdele este culoarea bogatiei, deci poate crea ganduri de bunastare.
  • Galben - este prima culoare perceputa de retina. Cand este folosita cu moderatie, poate fi un punct pentru a atrage atentia.  Folosita pentru a ordona atentie audientei si a transmite ca estii confident in abilitatile proprii.
  • Maro - denota traditie si valori naturale.Umbre usoare de maro pot transmite ideea de accesibilitate.  Este o culoare relaxanta si casual, exprimand ideea de confort.
  • Negru – este de asemenea o culoare versatila. Poate fi moderna sau traditionalista, excitanta sau relaxanta. Folosita ca si culoare de contrast, poate adauga accente de drama in ceea ce se doreste a se transmite.

  INAPOI


        

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL DELAZERO

Datele tale personale sunt confidentiale. Te vei putea dezabona oricand doresti