Monobrand sau multibrand - plusuri si minusuri?

Monobrand sau multibrand - plusuri si minusuri?

Vanzarile online sunt o cale eficienta de a impulsiona vanzarile offline si de a creste notorietatea brandului. Cum facem acest lucru si cum ajungem la cea mai buna modalitate de a-ti face brandul cunoscut si pe online?  Ei bine, sunt avantaje si dezavantaje in oricare varianta. Depinde de stadiul de dezvoltare a magazinului si a capacitatilor logistice si financiare de a sustine acest canal de vanzare. Pentru un magazin online la inceput de drum, cel mai probabil cea mai buna optiune este sa intre intr-un multibrand. Acolo beneficiaza, de principiu, de un commission per vanzare mai scazut, de o vizibilitate mai mare (multibrandul avand, de regula, o baza de date de clienti potentiali destul de mare, minusul ar fi ca acei clienti potentiali nu sunt focusati si interesati eclusiv pe ceea ce are a le oferi magazinul in cauza). In plus, este mai simplu pentru multibrand de a face cross selling intre branduri si cerintele pe care le solicita fiecarui magazine online nu sunt extreme: fotografii de produs la rezolutie potrivita, detalii tehnice, eventual descrieri si un commision de vanzare. Partea ceva mai dezavantajoasa este, in acest caz, faptul ca magazinul poate sa nu fie extrem de bine promovat, in functie de numarul de branduri prezente in multibrand. Apare un cerc vicios: se promoveaza brandurile care vand,iar cele care nu convertesc foarte bine sunt tinute mai in umbra. Tinute fiind in umbra, nu au cum sa converteasca ok. Si aici apare cercul vicios.

Daca, totusi, iei in calcul varianta monobrand,poti lua in calcul construirea unui magazin online pe o plaftorma standard, ce poate fi pusa la dispozitie de un furnizor de servicii de e-commerce. Aici sunt de asemenea diferente.  De multe ori, in momentul in care esti pe o platforma standard, esti relativ limitat la customizari. Trebuie sa iei acest aspect in considerare pentru momentul in care vei dori sa te dezvolti si sa oferi mai multe experiente  clientului tau online.  Aceste customizari sunt posibile, insa ele necesita timp, resurse alocate, si implica costuri. Exista insa, pe piata locala, o varietate de furnizori de astfel de servicii de comert electronic si poti alege atent care este cea mai buna varianta pentru tine. Plusurile in a dezvolta un monobrand, in oricare forma ai alege, sunt crearea unei identitati de brand in zona online, pozitionare corecta a brandului si stimularea vanzarilor offline (daca magazinul vinde si in aceasta forma). Mai mult decat atat, prin actiuni corecte si targetare de promovare, poti dezvolta o baza de clienti fideli ai produsului si brandului tau, pe care ii poti converti cu oferte speciale dedicate lor. Ei sunt deja clientii tai, deci este mult mai facil si mai ieftin sa ii fidelizezi. Desigur, in aceasta situatie, este necesar ca tu, magazin online, sa investesti un buget de marketing pentru promovarea magazinului tau online, nu doar a brandului, ceea ce poate genera costuri mai ridicate decat cele alocate intr-un multibrand. Daca iei in calcul o strategie de dezvoltare pe  termen lung, varianta unui magazin dedicat pare cea mai fezabila. Daca ,insa, esti constrans de costuri, poti testa reactia pietei online intr-un multibrand.

Delazero  dezvolta magazine online dedicate la cheie pe platforma customizata, pe care le detine si gestioneaza pana la vanzarea produselor B2C. Practic, tu ai brandul, noi ti-l aducem in online si ne asumam sa il transformam intr-un magazin online de vanzare, ocupandu-ne de fiecare proces ce implica vanzarea online: design, dezvoltare, optimizare magazin online, promovare produse si brand, vanzarea produselor catre client. Astfel, devenim unic punct de contact intre brandul tau si tot ceea ce inseamna consumatorul online.

  INAPOI


        

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL DELAZERO

Datele tale personale sunt confidentiale. Te vei putea dezabona oricand doresti